Vooruit..! Educatieve kunst.

Het ‘zich eigen maken’ van de wereld is voor elk kind een uitdaging. Lotskinderkamerkunst speelt daar op in. Wat is er voor jonge kinderen leuker, dan iets wat je nog kunt leren, op speelse en uitdagende wijze aangeboden te krijgen!

Hiervoor is binnen Lotskinderkamerkunst de lijn “Vooruit!” opgezet. Dit zijn schilderijen met een leerelement in zich, ter stimulatie van ontwikkelingsgebieden. Je kunt denken aan een “dag en nacht” magneetschilderij, zodat uw kind zich op speelse wijze leert oriënteren in tijd. Binnen de Educatieve Schilderijenlijn zijn verschillende varianten:

 

  • “Telschilderij” (stimuleren van kennis over cijfers en tellen, 1-4 jr)
  • “Rekenschilderij” (stimuleren rekenvaardigheden, 5-8 jr)
  • “Eerste letters schilderij” (stimuleren taalontwikkeling, 4-7 jr)
  • “Dag en Nacht schilderij” (stimulering oriëntatie in tijd en ruimte, 1-5 jr)
  • “Vier seizoenen schilderij” ( stimulering tijdkennis, 7-10 jr)

 

Ook zijn er Educatieve Schilderijen die kinderen kunnen ondersteunen om te gaan met iets wat in hun leven moeilijk is op dat moment. Beelden kunnen kinderen helpen om dingen in hun hoofd een plekje te geven. Zo is er voor kinderen van gescheiden ouders “Twee Huizen” schilderij (of drie, vier). Op dit schilderij in de afbeelding, kunnen kinderen door middel van foto’s op magneten zien, wie in welk huis is op dat moment. Daardoor is er meer continuïteit voor het kind, ook als is één ouder lijfelijk niet aanwezig. Dit kan het kind rust geven.

Neem gerust contact op voor specifieke wensen die aansluiten op jouw kleintje!